Έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την ετήσια έκθεση της Σχολής καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία για το ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι και τις 22 Ιουνίου 2024.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη δουλειά των φοιτητών των κλάδων σπουδών συμπεριλαμβανομένου και του αξιολογημένου/ πιστοποιημένου κλάδου σπουδών, “Εικαστικές τέχνες”  πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει αποκλειστικά η σχολή μας στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Τα τελικά έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση χαρακτηρίζονται από μοναδικότητα και αυθεντικότητα, καθώς κύριο μέλημα όλων των προγραμμάτων που προσφέρουμε είναι η ανάπτυξη της προσωπικής εικαστικής γλώσσας. Κοινός παρονομαστής όλων των έργων είναι ο σεβασμός στην τέχνη, με καθαρότητα στη σκέψη και στην εικόνα.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διδάξαμε αρχές και τεχνικές των κλάδων των εικαστικών  τεχνών, απαραίτητες βάσεις και στέρεα θεμέλια για την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων, κυρίως της προσωπικής εικαστικής ταυτότητας. Οι θεματολογίες που επελέγησαν πηγάζουν από ανησυχίες  της κοινωνία, καθημερινές εμπειρίες και προσωπικά βιώματά. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ποικίλουν ανάλογα με την επιθυμητή αισθητική και τους συμβολισμούς του κάθε έργου με στόχο πάντοτε να συμβαδίζουν με τη σύγχρονη εξελικτική πορεία της εποχής μας με φουτουριστική τάση.

Η έκθεση αποτελεί μια επαγγελματική παρουσίαση της δουλειάς των φοιτητών και μαθητών μας τόσο σαν ομάδες αλλά και σαν ξεχωριστές οντότητες. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αντανακλάται στα εικαστικά μηνύματα των έργων, που κινούνται στο πλαίσιο του οράματος της σχολής, στην προσπάθεια μετάδοσης της σημαντικότητας των τεχνών και του πολιτισμού στην Κύπρο.

Εκτός από τη δουλεία των φοιτητών και φοιτητριών μας, στην έκθεση παρουσιάζονται και εικαστικά έργα των μαθητών του Ινστιτούτου Αιγαία, οι οποίοι προετοιμάζονται επαγγελματικά, προγραμματισμένα και αποτελεσματικά, προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια για εξετάσεις τέχνης διαφόρων επιπέδων, τις μελλοντικές τους σπουδές στις καλές τέχνες, design, media ή για να εμπλουτίζουν τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης λειτουργεί ο θεσμός OPEN DAYS,  στο πλαίσιο του οποίου ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται και να ενημερώνονται λεπτομερώς για όλα τα προσφερόμενα προγράμματα και να ξεναγούνται στην έκθεση και στους χώρους της σχολής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, τη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 @ 20:30, στο κτίριο της Σχολής, στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή 14-22 Ιουνίου (Δευτέρα – Σάββατο), τις ώρες λειτουργίας της Σχολής.