Διαδικτυακό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς και Γονείς!
Η UAGC, ο μεγαλύτερος προωθητικός εκπαιδευτικός οργανισμός στην Κύπρο, σας προσκαλεί σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για την καθοδήγηση και τη σχολική διαχείριση παιδιών με ΔΕΠΥ και Αυτισμό (τυπικής εκπαίδευσης), τόσο εντός όσο και έξω από τη σχολική τάξη.
📅 Ημερομηνία: 21/02/2024🌟
🕒 Ώρα: 18:30 - 20:00
🎙️ Ομιλητές:
• Νικολέτα Σοφοκλέους, Υπεύθυνη Tμήματος Συμβουλευτικής Καθοδήγησης, UAGC
• Χρύσα Βούλγαρη, Κοινωνική Λειτουργός και Διευθύντρια Συμβουλευτικού Κέντρου Συνδέσμου ΔΕΠΥ Κύπρου
• Δρ. Μαρία Χριστοπούλου, Συντονίστρια και Επόπτρια της Υπηρεσίας Κατ’ οίκον Εκπαίδευσης Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης + Στήριξης για τον Αυτισμό, ΑΚΤΙΔΑ
➯Ο Σύνδεσμος ΔΕΠΥ Κύπρου θα παρουσιάσει το νεοσύστατο Συμβουλευτικό Κέντρο, επικεντρώνοντας στις υπηρεσίες υποστήριξης για παιδιά με ΔΕΠΥ και τις οικογένειές τους. Επίσης, θα αναφερθεί στις εκπαιδευτικές δράσεις και το όραμα για μια ενδυναμωμένη κοινότητα ΔΕΠΥ.
➯Το Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό, ΑΚΤΙΔΑ, με την εκπρόσωπό του θα επικεντρωθεί και θα παρουσιάσει τις τρεις βασικές υπηρεσίες που παρέχουν σε οικογένειες παιδιών με Αυτισμό:
Α) Ψυχολογική Στήριξη και Συμβουλευτική Ψυχοεκπαίδευση
Β) Κατ' οίκον Εκπαίδευση
Γ) Κοινωνική Υποστήριξη
💸 Κόστος Εγγραφής: 12 ευρώ
🤝 Ενίσχυση: Ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Κύπρου ADD - ADHD.
Με την εγγραφή σας λαμβάνετε δωροκουπόνι για όλες τις υπηρεσίες της UAGC 15%
Δίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

🔍 Θέματα που θα συζητηθούν:
✔ Προσαρμογή του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος:
•Στρατηγικές για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την καλύτερη μάθηση και άνεση για παιδιά με ΔΕΠΥ και Αυτισμό.
✔ Διαχείριση προκλήσεων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων:
•Πρακτικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας.
✔ Συνεργατικές προσεγγίσεις με γονείς και συναδέλφους:
•Τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων συναδέλφων για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των παιδιών.
✔ Κοινωνική ένταξη και φιλία στο σχολικό περιβάλλον:
•Πώς η καλύτερη κοινωνική ένταξη και η προώθηση της φιλίας μπορούν να υποστηρίξουν το καλό εκπαιδευτικό περιβάλλον για όλα τα παιδιά.

📌 Εγγραφές: https://buy.stripe.com/28oeXV4Jb5rIaVa6oK
Ελάτε να μάθουμε, να συζητήσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί ένα πιο ενημερωμένο και υποστηρικτικό περιβάλλον για τα παιδιά με ΔΕΠΥ και Αυτισμό! 🌈
📌Για να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο θα χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς που θα σας αποστείλουμε την ημέρα του Σεμινάριου μέσω email.